hits

En Forfatters ressurser [del 2]

Velkommen tilbake.

I dag er det i underkant en måned siden jeg skrev det første innlegget i denne føljetongen. Når jeg skriver denne innledningen innser jeg at dette kommer til å bli den siste delen også. Hovedsakelig klarer jeg ikke å komme på noen flere ressurser jeg har i midt arbeid når jeg skriver, det er flere og de har jeg nevnt i flere innlegg, så istedenfor å gjenta meg selv urimelig mange ganger tenker jeg heller at jeg stanser denne før det blir noe mer.

LES FØRSTE DEL HER!

Musikk.

Det er ikke ukjent at musikk har en stor innvirkning på vår sinnsstemning, Hollywood bruker musikk som virkemiddel for å understreke følelsene i filmer, artister bruker noter for skape et inntrykk hos lytteren. Jeg har bare et eksempel på den siste påstanden min, Every move you make av Police er for mange priset som en kjærlighetssang, men når man setter seg inn i notene vil man se sangen i et annet lys, sangen er skrevet i perspektivet til en Stalker, dette underbygges av at den siste noten i refrenget er "feil" og skal egentlig vise ubehaget av å bli forfulgt.  HER kan du se mer om denne påstanden, og samtidig lære litt om rap og rim struktur.

Når jeg skriver bruker jeg ofte musikk for å komme inni en stemning som passer overens med stemningen jeg ønsker og få frem i en scene eller sekvens. HER er en låt jeg har brukt i det siste når jeg har skrevet noveller og andre innlegg. Enkelte ganger hører jeg sanger med lyrikk og skriver en historie basert på min fortolkning av lyrikken.


                                                                                                               Bilde:Pixabay

Lydbøker.

           "Vi tror på at vi utfordrer normen, vi gjør det med fantastisk design og ved at vi alltid går fremover, vi selger tilfeldigvis telefoner, har du lyst på en?" - Simon Sinek 


Slik forteller Simon Sinek om hvordan Apple selger sine produkter. De starter rett og slett med hvorfor. Dette er et konsept som Simon Sinek har gått etter i sømmene og som han har skrevet en bok om (Start with why). Ut i fra det lille jeg fikk hørt av denne boken før Youtube fjernet den, forstår jeg det slik at denne lydboken forteller en rekke anekdoter om hvorfor du også bør starte med hvorfor.

Jeg har allerede delt en av anekdotene, en annen handler om Wright brødrene og hvordan de ble verdenshistoriens første flygere. Det er en mann som konkurrerte mot dem, han hadde alt på sin side. Penger (han ble sponset av det amerikanske forsvaret) media fotfulgte han, han hadde folk (de beste av de beste) og likevel, likevel ble ikke han den første som klarte og få et fly opp fra bakken. Det han manglet var idealet, drømmen som drev Wright brødrene. Denne mannen hadde primært et mål med dette prosjektet og det var å bli rik og berømt. Da Wright brødrene kom han i forkjøpet la han opp alt, da var spillet tapt.

Dette er historier som er inspirerende. Brødrene Wright hadde ikke penger, de hadde ikke folk med formell utdanning, og media var ikke interessert i dem, og merkelig nok så måler vi ikke suksess etter de som har drømmer og visjoner, men etter dem som har penger og mange ansatte.

Jeg bruker disse historiene når jeg føler at jeg har lyst til å legge opp skrivingen, de motiverer meg til og prøve enda en gang. De presser meg videre, og holder hodet mitt over vannet. På den måten er denne lydboken et viktig redskap for meg og min vei til forfatterskapet.

Ingen Leserinlegg

Skriv et nytt Leserinnlegg

Daniel Olsen

Daniel Olsen

27, Bergen

En fantasi som lever sitt eget liv og observerer samfunnet med et skråblikk, ved hjelp av denne bloggen blir min lidenskap for skriving i alle mulige former vedlikeholdt. Mitt navn er Daniel Olsen og jeg drømmer om å bli forfatter.

Instagram

Kategorier

Arkiv