hits

Den Hvite Døden del 2.

Velkommen tilbake.

Når jeg skrev første del av denne novellen hadde jeg ingen planer om å fortsette på historien, jeg anså den første delen som en egen novelle, og hadde ingen ideer om hva som skulle skje videre. Man kan vel si at jeg fikk skrivekløe etterhvert som tiden gikk. Dere kan høre den første delen av novellen HER!


                "Det ble funnet to lik på Bergensbanen i dag, en kvinne og en mann. Mannen er identifisert som Jøran Brende Nielsen, ut i fra videoen som TV2 har fått tak i er det trygt å anta at begge ble skutt. Vi må advare mot sterke..." Tv-bildet imploderte og seeren eksploderte. Dette var en skandale, en fordømt fiasko og verst av alt, vedkommende kunne ikke gjøre noe med det. Det skulle tatt seg ut om hun ringte til liket av Jøran Brende og la igjen en rasende tirade om at advokaten burde vite bedre enn å la seg drepe av en pistol, det banket på døren, kvinnen kremtet bare og døren åpnet seg.
                "God ettermiddag Ludvigsen, det er en herremann utenfor som ønsker og snakke med deg." sa hennes  mannlige sekretær.
                "Slipp ham inn." Gryntet hun og reiste seg opp fra skinnsofaen hun hadde på dette overdådige kontoret. Hun gikk bort til barskapet, åpnet det og tok ut to konjakkglass og fylte opp i med Konjakk fra Meukow, en flaske viss innhold og fasong var lik hennes, lubben og dyr. De fulle glassene satt hun fra seg på skrivebordet før hun selv satt seg bak det. Mannen som kom inn var høy, slank og hadde militærkort og velfrisert mørkt hår på hodet. Blikket til mannen var mørkt og overhode ikke mystisk og ansiktet så ut som det hadde sluttet og smile som et ledd i yrkesprofesjonalitet. Mannen stilte seg midt i rommet og ventet på at hun skulle gi ham ordre. Hun så lenge på han, mannen var ikke kledd i uniform, men heller en mørk dress, helt klart kjøpt hos Instinct, hun gjenkjente blant annet en rutete skjorte til 800 kroner i antrekket. Skoene var mørke feltstøvler som sannsynligvis var levert av Hans Majestet selv.
                "Ja, du kan sette deg ned Harald." sa hun tilslutt, Harald gjorde som han var trent til.
                "God ettermiddag Fru Ludvigsen..."
 Hun brøt inn og sa med en skarp stemme:
                "Fru Ludvigsen er min bestemor, kall meg Elinor er du snill"
Den unge mannen rødmet og nikket før han fortsatte, nå en anelse knotete:
                "Vi har... Vi har grunner til og tro... at... at..."
Elinor Ludvigsen slo flatnevnen i bordet og sendte Harald et kaldt blikk. Beskjeden var tydelig: SKJERP DEG!
                "Vi har grunner til og tro at Jøran ble utsatt for et attentat" 
Elinor himlet med øyne og sa oppgitt:
                "Nei sier du det gitt! Selv TV2 har funnet ut av det! Gi meg noe jeg ikke vet!"
 Hun så at soldaten bet i seg noen sure kommentarer, fjeset hans strammet seg opp og han fortsatte:
                "Attentatet er gjennomført av en liten gruppe leiesoldater. Vi regner med at de jobber for en utenlandsk klient med store interesser i den kommende Terrorsaken. Så store interesser at vi vil anbefale å utsette saken i noen dager til."
Elinor reiste seg, snudde seg mot vinduet og stilte seg der.


                                                                                                               Bilde: Pixabay

Hun løftet litt på en av de tynne treskivene i persiennene, kikket ut i gaten utenfor og la merke til en svart Tesla som stod parkert på motsatt side av bygningen hun befant seg i. Harald rensket halsen en smule irritert over den fraværende holdningen til Elinor. Hun sa:
                "Hvilken sannsynlighet har vi for at de ikke bare bryter seg inn i Bergen Kretsfengsel og henter han ut der fra?" Da hun snudde seg og så på soldaten så det ut som om all luften hadde forsvunnet ut av han.
             "Vi... anslår vel egentlig..." Han var straks blitt litt mer nølende.
Hun så på han med et strengt blikk, da hun snakket til han igjen var stemmen rasende.
                "Dere har sjekket om dette er en mulighet, Eller?!" Hun hadde akkurat sagt det da telefonen til Harald ringte. Han svarte på samtalen og hun kunne høre at stemmen på den andre siden av samtalen var stresset. Ansiktet hans ble stadig hvitere ettersom samtalen utviklet seg, til slutt ble samtalen brutt og Harald satt igjen med telefonen inntil øret med et mutt ansiktsuttrykk.
                "Hva er det?" sa Elinor.
Det ble stille mellom dem, hånden med telefonen forflyttet seg sakte til fanget hans. Blikket hans var helt tomt og stemmen tørr når han snakket igjen.
                "De har brutt han ut. I god Vassilis- stil." Elinor hevet øyebrynet spørrende.
                "Et jævla Helikopter landet midt i luftegården på fengslet, han bare trasket om bord og fløy ut derfra."


Fortell meg: Skal dette bli en serie?


#Denhvitedøden #Novelle #Bergen #NSB #Krim #Spenning #Terror #Terrorrettsak #Leiesoldtater #Forsvaret #Konjakk #Instinct #Vinmonopolet #Elinor #Harald #Tesla #BergenKretsfengsel #Helikopter #Vassilis #Serie? #Meukow #Krimnovelle #Rømming #Drap #mord

Ingen Leserinlegg

Skriv et nytt Leserinnlegg

Daniel Olsen

Daniel Olsen

27, Bergen

En fantasi som lever sitt eget liv og observerer samfunnet med et skråblikk, ved hjelp av denne bloggen blir min lidenskap for skriving i alle mulige former vedlikeholdt. Mitt navn er Daniel Olsen og jeg drømmer om å bli forfatter.

Instagram

Kategorier

Arkiv