hits

Skyfri Himmel

Velkommen!

I skrivende stund sitter jeg i sofaen hos min lillebror og skriver dette innledningen til dette innlegget. En av de svarte kattene hans sitter nå bare centimetere fra beina mine og stirrer vaktsomt ut i rommet. Min bror og hans samboer ligger og sover fremdeles og jeg har ikke tenkt og vekke dem. Dagens innlegg ble det gjort endringer i hu og hast, nettopp på grunn av at jeg er hos min bror nå. Jeg skal være her hele helgen så det blir ikke tid til og forberede innlegget etter planen, men som jeg skrev i det første innlegget: forhold IRL prioriteres fremfor bloggen. 

Det er også derfor dere vil oppleve en liten nedgang i kvaliteten på denne bloggen fremover, til nå har jeg latt min nydelige frue få gå systematisk igjennom mine tekster for å finne små lurvete skrivefeil, og dette har nesten skapt noen gnissinger i forholdet vårt. Derfor tar jeg den voksne beslutningen og sier at jeg skal heller prøver og bearbeide mine skrivefeil så godt jeg kan før publisering og så får eventuelle skrivefeil være eventuelle skrivefeil. Men nå er jeg ferdig med å innlede dette innlegget, kos dere med novellen. 


                                                                                                                        Bilde: Pixabay


En skyfri himmel
Skrevet av: Daniel J. Olsen

En Cabincruiser fra Viksund på 31 fot ligger og dupper fredfullt i byfjorden utenfor Bergen. Solen skinner og det er ikke en sky å se på himmelen. Fremme på baugen ligger hun og slikker solen med øynene lukket og minen i ansiktet er avslappet. Akkurat nå kan ikke livet bli bedre. Han sitter bak roret dypt forankret i den første boken til Stieg Larsson.

Det er vindstille. En og annen måse flyr forbi og gir fra seg en kort hilsen men ellers kan man knapt høre noe lyd. Han gløtter ned på klokken og konstaterer at det nærmer seg middagstid og legger fra seg boken på en av de mange sitteplassene ombord i fritidsbåten.

Torvald våkner brått og irritert av at alarmen ringer, Caroline ligger i armkroken hans og han kjenner lukten av håret hennes. Håret avgir en så behagelig duft at han nesten sovner igjen og drar tilbake til drømmen om en skyfri himmel i en Cabincruiser, men hans selvkontroll er bedre enn som så. Han trekker armen forsiktig til seg og går ut på badet. Her bytter han til sitt faste treningstøy og starter dagen med en halvtime på treningssykkelen før han tar en joggetur igjennom nabolaget.  Han kan føle på seg at dette blir en herlig dag.


                                                                                                                        Bilde: Pixabay

Han stanser ved et skogholdt fordi skolissene på den ene skoen har gått opp,mens han står der ser han innover i skogen og kjenner at en ro kommer over han. Lyset fra morgensolen får det til å se så fredelig ut. Han retter seg opp og begynner å gå inn i skogen. Han vil kjenne freden som er her, i fuglesang fra trærne og den myke mosen på skogbunnen. Det er som om vinden hvisker et løfte om harmoni.

Han går ikke mange meterne før han merker at løftet er falskt. En ekkel lukt skaper en kraftig kontrast og når han ser seg rundt finner han snart kilden. Det er et syn tatt rett ut fra de verste skrekkfilmer han har sett. Det er mye som skjer fra han oppdager henne; stresshormonet Kortisol blir utløst i hjernen og sansene blir litt kvikkere . Hvis han kjenner etter merker han at hendene blir litt kaldere nå som blodet strømmer til beina fordi hjernen vil ha han vekk fra faren.  Men kroppen til Torvald er låst, han står der tilnærmet fortryllet av liket som ligger i skogen og klarer knapt å tenke klart.

Det Torvald ikke visste var at en mannsperson stod i skyggen av noen trær og så på han i dette øyeblikket. Denne ukjente skikkelsen så lenge på han, vurderte han og hvilke konsekvenser som ventet hvis oppmerksomheten ble trukket mot gjemmestedet. Et lite øyeblikk virket det nesten som om de så hverandre, den ukjente følte ubehaget sitre i hele kroppen: hvordan kunne jeg være så dum og returnere til liket? Hva skal jeg gjøre nå?


Hva synes du om dagens novelle? Vil du ha fortsettelsen?


#Krimnovelle #del1 #Novelle #harmoni #fred #Kortisol #Krim #Mord #drap #skrekkfilmer 

Ingen Leserinlegg

Skriv et nytt Leserinnlegg

Daniel Olsen

Daniel Olsen

27, Bergen

Jeg heter Daniel Olsen er født i 1990 og har et ønske om å bli forfatter. Denne bloggen er stedet hvor jeg legger ut litt av hvert. Slå deg løs og utforsk min verden og min fantasi! Følg meg på Twitter

Instagram

Kategorier

Arkiv